Agenda

Een overzicht van activiteiten die te maken hebben met het land, de taal of de cultuur.

 

Dag van de Handel - Frídagur verslunarmanna
Eerste maandag in augustus

Het lange weekend is meestal het grootste binnenlandse reisweekend, met veel festiviteiten.

 


Lees verder...

De statistieken

Vandaag 53
Deze week 1385
Deze maand 2121
Sinds 11-2008 809828

Cursus in het buitenland
 

 

 

Universiteit IJslandUniversiteit van IJsland - Háskóli Íslands
Plaats: Reykjavík

De Universiteit van IJsland (IJslands: Háskóli Íslands is een openbare onderzoeksuniversiteit in Reykjavík, IJsland, en de oudste en grootste instelling voor hoger onderwijs van het land. De universiteit werd opgericht in 1911 en is gestaag gegroeid van een kleine ambtenarenopleiding tot een moderne universiteit met ongeveer 14.000 studenten in vijfentwintig faculteiten. Er wordt onderwijs gegeven en onderzoek gedaan op het gebied van sociale wetenschappen, geesteswetenschappen, rechten, geneeskunde, natuurwetenschappen en techniek. Er is ook een lerarenopleiding. De campus is geconcentreerd rond de straat Suðurgata in het centrum van Reykjavík, met extra faciliteiten in de buurt en op het platteland. De Universiteit van IJslands biedt ook opleidingen IJslands als een tweede taal aan voor buitenlandse studenten.
Webzijde: Universiteit van IJsland

 

 

Múlti KúltiTalencentrum Múltikúlti
Plaats: Reykjavík

Het Talencentrum Múltikúlti biedt sinds 2009 taalcursussen IJslands en andere talen aan. Het centrum zit dicht bij het centrum van Reykjavík. Múltikúlti biedt taalcursussen IJslands aan op zes niveaus in relatief kleine groepen. Er werken ervaren docenten die lesgeven in het IJslands, Engels, Oekraïens, Pools, Spaans, Kroatisch, Servisch en Russisch.
Webzijde: Talencentrum Múltikúlti

 

 
2024 Harmen Schoonekamp | contact | Talennet | Pagina-overzicht.

Citaat van de dag

"Að gera úlfalda úr mýflugu.
Van een mug een kameel maken. "
- IJslands spreekwoord -

Mededelingen en snelkoppelingen

Heeft u een eigen website? Een link naar deze website wordt zeer gewaardeerd. Uw website kan eventueel ook bij ons in het linkoverzicht geplaatst worden.