Agenda

Een overzicht van activiteiten die te maken hebben met het land, de taal of de cultuur.
Lees verder...

De statistieken

Vandaag 71
Deze week 232
Deze maand 526
Sinds 11-2008 785269

Opleidingen
 

 

Ijslands†studeren op een universiteit of hogeschool

 

Wij streven er naar dit overzicht van universiteiten en hogescholen compleet te hebben. Weet u een universiteit of hogeschool waar†Ijslands gestudeerd kan worden die hier nog niet bijstaat? Neem dan contact met ons op.

 

Ijslands†studeren op een HBO of universiteit en er later je werk van maken is misschien wel de mooiste manier om met de taal bezig te zijn. Wil je†Ijslands op het hoogste niveau bestuderen, dan kun je terecht bij verschillende universiteiten.

 


Nederland

 

 

RijksUniversiteit Groningen
In Groningen bestaat er binnen de letterenfaculteit een vakgroep Scandinavistiek. Hierbinnen worden de hoofdrichtingen Deens, Noors en Zweeds gegeven. Er bestaan tevens enkele bijvakken in het Ijslands en het FaerŲers.
Meer informatie...

 

 

Universiteit van Amsterdam
In Amsterdam bestaat er binnen de letterenfaculteit een vakgroep Scandinavistiek. Hierbinnen worden de hoofdrichtingen Deens, Noors en Zweeds gegeven. Het is mogelijk een bijvak Oud-Noors te volgen. Het moderne Ijslands lijkt nog veel op Oud-Noors.
Meer informatie...

 

 

Universiteit Leiden
De Universiteit Leiden biedt de bacheloropleiding Vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschap aan. Binnen deze opleiding is het mogelijk een bijvak Oud-Ijslands te volgen. Deze bacheloropleiding geeft toegang tot de gelijknamige masteropleiding.
Meer informatie...

 


BelgiŽ

 

 

Universiteit Gent
De vakgroep Scandinavistiek en Noord-Europakunde van de Universiteit Gent (hoofdrichting Zweeds) biedt een keuzevak Oud-Noors aan.
Meer informatie...

 
2023 Harmen Schoonekamp | contact | Talennet | Pagina-overzicht.

Citaat van de dag

"- √Ā morgun - segir s√° lati.
- Morgen -, zegt de luiaard. "
- IJslands spreekwoord -

Advertenties

Ook adverteren op deze pagina?