Agenda

Een overzicht van activiteiten die te maken hebben met het land, de taal of de cultuur.
Lees verder...

De statistieken

Vandaag 48
Deze week 198
Deze maand 2055
Sinds 11-2008 802612

Opleidingen
 

 

Ijslandsástuderen op een universiteit of hogeschool

 

Wij streven er naar dit overzicht van universiteiten en hogescholen compleet te hebben. Weet u een universiteit of hogeschool waaráIjslands gestudeerd kan worden die hier nog niet bijstaat? Neem dan contact met ons op.

 

Ijslandsástuderen op een HBO of universiteit en er later je werk van maken is misschien wel de mooiste manier om met de taal bezig te zijn. Wil jeáIjslands op het hoogste niveau bestuderen, dan kun je terecht bij verschillende universiteiten.

 


Nederland

 

 

RijksUniversiteit Groningen
In Groningen bestaat er binnen de letterenfaculteit een vakgroep Scandinavistiek. Hierbinnen worden de hoofdrichtingen Deens, Noors en Zweeds gegeven. Er bestaan tevens enkele bijvakken in het Ijslands en het Faer÷ers.
Meer informatie...

 

 

Universiteit van Amsterdam
In Amsterdam bestaat er binnen de letterenfaculteit een vakgroep Scandinavistiek. Hierbinnen worden de hoofdrichtingen Deens, Noors en Zweeds gegeven. Het is mogelijk een bijvak Oud-Noors te volgen. Het moderne Ijslands lijkt nog veel op Oud-Noors.
Meer informatie...

 

 

Universiteit Leiden
De Universiteit Leiden biedt de bacheloropleiding Vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschap aan. Binnen deze opleiding is het mogelijk een bijvak Oud-Ijslands te volgen. Deze bacheloropleiding geeft toegang tot de gelijknamige masteropleiding.
Meer informatie...

 


BelgiŰ

 

 

Universiteit Gent
De vakgroep Scandinavistiek en Noord-Europakunde van de Universiteit Gent (hoofdrichting Zweeds) biedt een keuzevak Oud-Noors aan.
Meer informatie...

 
2024 Harmen Schoonekamp | contact | Talennet | Pagina-overzicht.

Citaat van de dag

"├×a├░ liggur ├ş augum uppi.
Dat ligt voor open ogen. "
- IJslands spreekwoord -

Mededelingen en snelkoppelingen

Heeft u een eigen website? Een link naar deze website wordt zeer gewaardeerd. Uw website kan eventueel ook bij ons in het linkoverzicht geplaatst worden.